Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCBITA

Bijbelse taferelen bij de Hollandse meesters

Bijbelse taferelen bij de Hollandse meesters
Cursuscode: KCBITA

Leer meer over verschillende religieuze historiestukken in deze kunsthistorische lezing, gegeven door Diana Kostman.

Wat ga je doen?
Voor katholieke kunstenaars als Pieter Lastman, Jan Steen en Johannes Vermeer, maar ook Rembrandt vormde het geloof steevast een belangrijke inspiratiebron voor religieuze historiestukken. Bijbelse verhalen uit het Oude en Nieuwe testament, het leven van heiligen en Christelijke legenden inspireerden de kunstenaars.
Welke rol speelde deze religieuze kunst in de Calvinistische Republiek? Diana Kostman, kunsthistorica, neemt je deze avond mee langs verschillende werken en de verhalen die bij deze Bijbelse taferelen horen.

De kerk als opdrachtgever
De Katholieke kerk is altijd al een belangrijke opdrachtgever geweest voor kunstenaars. Met de opkomst van het protestantisme werd gevreesd dat hieraan aan einde zou komen, maar niets bleek minder waar. Er ontstond een moderne vrije kunstmarkt in de Republiek, waarbinnen ook katholieken opdracht konden geven aan kunstenaars voor het afbeelden van Bijbelse taferelen.

Maandag 28 juni 2021
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 10,00
Mw. D. (Diana) Kostman
19:30 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
D. (Diana) Kostman
D. (Diana) Kostman
Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.