Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CGDIOR

Dior: Designer of Dreams

Dior: Designer of Dreams
Cursuscode: CGDIOR

Kunsthistorica Diana Kostman vertelt over ontwerp Christian Dior en de geschiedenis van het modemerk Dior, naar aanleiding van de tentoonstelling in het Brooklyn Museum.

Dior: Designer of Dreams

In 1947 startte Couturier Christian Dior in Parijs een gloednieuw modehuis. Zijn eerste collectie is de geschiedenis ingegaan als de 'New Look', een reactie tegen de degelijke mode ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Deze look zou de modewereld verrassen en de komende tien jaar bleef Dior één van de meest invloedrijke ontwerpers, tot aan zijn plotselinge dood in 1957. Daarna werd het roer van het modehuis overgenomen door de jonge Yves Saint-Laurent. Tot op de dag van vandaag behoort het huis Dior tot de top van de modewereld.

Maandag 28 februari 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 10,00
Mw. D. (Diana) Kostman
19:30 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
D. (Diana) Kostman
D. (Diana) Kostman
Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.