Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCMAES

Maurits Cornelis Escher

Maurits Cornelis Escher
Cursuscode: KCMAES

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat kunstenaar Maurits Cornelis Escher werd geboren. Een gepaste gelegenheid voor het Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis om dit jubileumjaar zijn werk in vier tentoonstellingen te vieren.

De Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898 – 1972) is een van de bekendste grafische kunstenaars ter wereld. Hij fascineert jong en oud door zijn spel met perspectief, ruimte en werkelijkheid. De hoogtepunten van zijn oeuvre zijn sinds 2002 te zien in Het Paleis aan het Lange Voorhout te Den Haag. Dit mini-college geeft een kijkje in zijn leven en oeuvre.

Zijn gravures verbeelden vaak onmogelijke constructies, zoals Trappenhuis en Waterval, studies van oneindigheid, zoals Möbius Band met rode mieren, en in elkaar passende meetkundige patronen die geleidelijk in volstrekt verschillende vormen veranderen, zoals de Metamorfosen. Pas in de jaren vijftig van de twintigste eeuw kreeg hij in bredere kring erkenning als kunstenaar.

Maandag 26 juni 2023
1 lezing van 0 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 12,50
Mw. L. (Lisette) Le Blanc
20:00 - 22:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L. (Lisette) Le Blanc
L. (Lisette) Le Blanc
Mijn naam is Lisette le Blanc en ik ben afgestudeerd in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Van 1985 tot en met 2011 was ik directeur/ conservator in Museum Dorestad. Nu ben ik werkzaam als conservator in het Flipje en Streekmuseum in Tiel en heb ik mijn eigen bedrijf namelijk Elysium Cultuur Producten. Vanaf 1987 geef ik als freelance docente lezingen over diverse onderwerpen aan diverse instellingen. Dit doe ik met veel plezier! Mijn uitgangspunt is: wat is boeiend om te vertellen, wat zou men leuk vinden om te horen en te bezoeken. Graag speel ik in op lopende tentoonstellingen. Een paar keer per jaar organiseer ik culturele reizen naar het buitenland. Belangrijk vind ik dan om juist ook het onbekende te laten zien.