Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DTTINK2

ONLINE workshop: Maak zelf een 3D-ontwerp

ONLINE workshop: Maak zelf een 3D-ontwerp
Cursuscode: DTTINK2

Prostheses, muziekinstrumenten, wapens en zelfs hele huizen: er zijn steeds meer ontwerpen uit 3D-printers te toveren. Al deze toepassingen beginnen met een 3D-ontwerp gemaakt met specifieke software en in deze workshop ga je daar mee aan de slag.

Wat ga je doen?
Tijdens deze online workshop leer je meer over hoe 3D-printers werken en hoe je met speciale 3D-software zelf een ontwerp kan maken. Je gaat aan de slag in het modelleerprogramma Tinkercad en leert hoe je geometrische vormen kan omzetten in een praktisch ontwerp.
Hier kan je je creativiteit los laten gaan en zelf een uniek ontwerp bedenken. Maak een sleutelhanger, een koekjesvorm, een sieraad, een telefoonstandaard, een speeltje of werk aan een geheel eigen idee.
Na afloop van de workshop krijg je een vrijkaartje voor de open inloop van het FabLab, om op een later moment je ontwerp ook echt te laten printen. Met je nieuwe Tinkercad-kennis kan je daarna ook allerlei andere bijzondere 3D-ontwerpen maken én komen printen. De Tinkercad software is echter niet alleen te gebruiken voor 3D prints. Je kunt ook simpele 3D ontwerpen maken en die vervolgens gebruiken in andere digitale toepassingen.

Over FabLab Veenendaal
FabLab Veenendaal (Fabrication Laboratory) is onderdeel van Bibliotheek Veenendaal waarin nieuwe technologie, techniek én programmeren toegankelijk is voor iedereen.
Met allerlei workshops, wekelijkse open inloop en een uitgebreid aanbod voor het onderwijs zetten de medewerkers van het FabLab zich in om dit te bereiken. Zo sluit FabLab Veenendaal zich aan bij een wereldwijde community van FabLabs.

De workshop wordt gegeven via Microsoft Teams. Het is mogelijk om de link te openen via de browser, er hoeft verder niets geïnstalleerd te worden.

Woensdag 26 mei 2021
1 les van 2 uur aanvangstijd 18:30
Prijs: € 10,00
Dhr. Docent FabLab

Voor een optimale online bijeenkomst is het handig om een koptelefoon met microfoon aan te sluiten op je laptop/pc of smartphone. Uiteraard werken oordopjes van bijvoorbeeld een telefoon (bij voorkeur met microfoon) ook. Dit scheelt enorm in het vermijden van onnodige achtergrondgeluiden.

18:30 - 20:30
Locatie: Vanuit uw eigen huis (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Docent FabLab
Docent FabLab