Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DTTINK1

Workshop: Maak zelf een 3D-ontwerp

Workshop: Maak zelf een 3D-ontwerp
Cursuscode: DTTINK1

Er zijn steeds meer toepassingen voor 3D-printen: in de medische wereld en ook in de bouw wordt steeds vaker de 3D-techniek toegepast. In deze workshop ga je zelf leren een 3D-ontwerp te maken. Je hoeft geen ervaring je hebben met 3D-software om mee te doen.

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop leer je meer over 3D-ontwerpen en 3D-printen. Je gaat zelf aan de slag met Tinkercad. Met dit eenvoudige modelleerprogramma kun je al snel een object opbouwen uit geometrische vormen. Je werkt individueel en naar eigen inzicht aan je eigen ontwerp, je kunt bijvoorbeeld denken aan een telefoonstandaard, een sieraad zoals een hangertje, een doosje, sleutelhanger, cookiecutter, logo, etc.

Na afloop van de workshop heb je een basiskennis van Tinkercad en kun je zelf iets in 3D ontwerpen. Omdat het printen zelf erg tijdrovend is zal het ontwerp tijdens deze workshop niet in 3D geprint worden. Iedere deelnemer krijgt een vrijkaartje voor de open inloop van FabLab Veenendaal om het eigen ontwerp op een ander tijdstip te kunnen printen.
De workshop is bedoeld voor beginners, ervaring met 3D software is niet nodig wel zijn algemene computervaardigheden noodzakelijk.

Over FabLab Veenendaal
FabLab Veenendaal (Fabrication Laboratory) is onderdeel van Bibliotheek Veenendaal waarin nieuwe technologie, techniek én programmeren toegankelijk is voor iedereen.
Met allerlei workshops, wekelijkse open inloop en een uitgebreid aanbod voor het onderwijs zetten de medewerkers van het Fablab zich in om dit te bereiken. Zo sluiten FabLab Veenendaal zich aan bij een wereldwijde community van FabLabs.

Woensdag 14 oktober 2020
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 20,00
Mw. Docent FabLab

Er zijn voldoende laptops beschikbaar in het FabLab. Je mag ook eigen laptop meenemen om op te werken.
Algemene conputervaardigheden zijn noodzakelijk, kennis van 3D software is niet nodig.
Je dient een (gratis) account aangemaakt te hebben. Hierover ontvang je voor aanvang van de cursus informatie.

19:30 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Docent FabLab
Docent FabLab