Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCWSPEK3

Beeldhouwen met speksteen: De vormen van Arp

Beeldhouwen met speksteen: De vormen van Arp
Cursuscode: KCWSPEK3

Maak een beeldje van speksteen, geïnspireerd op de stijl van kunstenaar Hans Jean Arp.

Wat ga je doen?
Je hoeft geen beeldhouwer te zijn om met steen te kunnen werken. Speksteen is namelijk één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er in korte tijd al een mooi beeldje van gemaakt worden.
Zo ook een beeldje in de stijl van het werk van kunstenaar Hans Jean Arp. Zijn werk kenmerkt zich door organische, abstracte en minimalistische vormen. Verwant aan natuurlijke vormen. Je gaat een beeldje maken dat bestaat uit 1 of meerdere onderdelen die samen een eenheid vormen.

Tijdens de workshop doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden. Eerst kies je een mooi stuk steen uit eventueel enkele kleine steentjes waar je mee gaat werken. Je kijkt goed hoe de steen eruit ziet en hoe eventuele losse stenen een eenheid kunnen vormen. Dan ga je de stenen verder vormgeven. Door middel van raspen, vijlen en schuren. De stenen worden daarna gedroogd met een föhn en in de was gezet.
Na de workshop neem je een leuke nieuwe accessoire mee voor in je huis.

Woensdag 19 april 2023
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 54,00
Mw. M.H.E. (Mariëlle) Wintgens

Voor deze workshop vragen we je zelf een schort en rubberen keuken handschoenen mee te nemen.
De kosten van de workshop zijn inclusief verdere materiaalkosten.

19:00 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Mariëlle) Wintgens
M.H.E. (Mariëlle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.