Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCWSPEK2

Beeldhouwen met speksteen: Dieren in beeld

Beeldhouwen met speksteen: Dieren in beeld
Cursuscode: KCWSPEK2

Ontdek de beeldhouwer in jezelf en leer hoe je een stuk speksteen tot een dier bewerkt.

Wat ga je doen?
Zet ergens een oogje in het speksteen en je ziet er meteen een dier in. Soms zie je het hele dier, soms enkel de kop. Maar het is altijd beestachtig prachtig!
Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er korte tijd al een mooi beeldje van gemaakt worden. Tijdens de workshop doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden. Eerst kies je een mooi stuk steen uit, het helpt als je het dier dat je wilt maken er al in verborgen ziet.Vervolgens ga je de steen en het dier verder vormgeven. Door middel van raspen wordt de ruwe vorm gemaakt. Daarna ga je de vorm verfijnen door te vijlen en te schuren. Met water en waterproof schuurpapier polijst je de delen die je glad wilt maken. De speksteen dieren worden daarna gedroogd met een föhn en in de was gezet.
Het is altijd verrassend om te zien welke mooie beeldjes in een stuk speksteen verstopt zitten. Je mag het beeldje na de workshop natuurlijk mee naar huis nemen.

Woensdag 22 maart 2023
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 54,00
Mw. M.H.E. (Mari?lle) Wintgens

Voor deze workshop vragen we je zelf een schort en rubberen keuken handschoenen mee te nemen.
De kosten van de workshop zijn inclusief verdere materiaalkosten.

19:00 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.