Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCBOET

Cursus boetseren voor beginners

Cursus boetseren voor beginners
Cursuscode: KCBOET

Kies zelf hoe je het wilt: leer in 5 lessen de basis van verschillende boetseertechnieken of leer in 1 les de beginselen van het boetseren. Ook gevorderden zijn welkom om hun techniek te verfijnen.

Wat ga je doen?
De cursus boetseren (handvormen) voor beginners is precies wat het zegt te zijn. Een cursus waarin je een aantal basistechnieken leert om met klei te kunnen werken.

Workshop: Voor wie het eerst een keertje wil proberen is het mogelijk de eerste les als losse workshop te volgen. In deze eerste les maken we van twee duimenpotjes een dekselpotje. Het is een waardevolle en eenvoudige techniek waarin je de klei leert manipuleren zonder gebruik te maken van gereedschap. Enkel je handen en je vingers. Meer informatie en inschrijven voor de workshop: https://cursus.bibliotheekveenendaal.nl/kunst-creatief/creatief-met-klei-steen-keramiek/workshop-boetseren-voor-beginners

Cursus: In de hele cursus leer je nog andere belangrijke technieken voor het boetseren. Binnen elke techniek worden suggesties gedaan voor wat je kunt gaan maken. Maar het staat iedereen vrij hier een eigen invulling aan te geven. Het doel is om in een ontspannen sfeer samen creatief bezig te zijn.
Verder ga je in de cursus een kleine sculptuur maken van zachte kleiplakken, je  maakt een werk van twee soorten/kleuren klei en er zal voor het eerst een les zijn waarin je iets kan maken in de Kurinuki techniek (een traditionele Japanse techniek waarbij een massieve vorm uitgesneden en uitgehold wordt).
Wanneer het werk droog is, wordt het biscuit gestookt in een keramiekoven en kan het daarna, in de laatste les worden geglazuurd. Ongeveer 2 weken na de laatste les kan het werk worden opgehaald bij De Cultuurfabriek.

Heb je na het volgen van deze cursus de smaak te pakken gekregen, dan zal er bij voldoende interesse een vervolgcursus starten.

Woensdag 8 februari 2023
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 189,00
Mw. M.H.E. (Mari?lle) Wintgens

Schort en (bij voorkeur katoenen) vaatdoek meenemen. Materiaalkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

10:00 - 12:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.