Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCSPEKM

De mens in speksteen

De mens in speksteen
Cursuscode: KCSPEKM

Tijdens deze workshop maken we een beeldje geïnspireerd op de menselijke vorm. Dat kan abstract zijn of realistisch, maar altijd naar eigen inzicht.

Wat ga je doen?
Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er al snel een mooi kunstwerk van gemaakt worden. Samen doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden.
De mens is door de eeuwen heen al vaak als inspiratiebron gebruikt door kunstenaars van verschillende disciplines. In steen zijn grote beeldengroepen gemaakt, individuele personen maar ook torso’s en gezichten.

Eerst kies je een mooi stuk steen uit. Je kijkt goed hoe de steen eruit ziet. Zit er al een mensfiguur in verborgen of past het bij wat je zou willen maken? Dan ga je het beeldje zelf verder vormgeven. Door middel van raspen wordt de ruwe vorm gemaakt. Daarna ga je de vorm verfijnen door te vijlen en te schuren. Met scherpe mesjes kunnen eventueel details aangebracht worden. Met water en waterproof schuurpapier in verschillende gradaties polijst je de delen die je glad wilt maken. De speksteen beeldjes worden daarna gedroogd met een föhn en in de was gezet. 

Je mag je beeldje na de workshop mee naar huis nemen.

Woensdag 9 november 2022
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 54,00
Mw. M.H.E. (Mari?lle) Wintgens

Voor deze workshop vragen we je zelf een schort en rubberen keuken handschoenen mee te nemen.
De kosten van de workshop zijn inclusief verdere materiaalkosten.

19:00 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.