Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCSPEKD2

Diertje beeldhouwen in speksteen

Diertje beeldhouwen in speksteen
Cursuscode: KCSPEKD2

Zet ergens een oogje in het speksteen en je ziet er meteen een dier in. Soms zie je het hele dier, soms enkel de kop. Maar het is altijd beestachtig prachtig!

Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is en wordt ook wel talk of zeepsteen genoemd. Het wordt gevonden in onder andere Brazilië, China, India, Thailand en Scandinavië. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er al snel een mooi kunstwerk van gemaakt worden. 

Tijdens de workshop doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden. Eerst kies je een mooi stuk steen uit, maximaal vuistgroot. Je kijkt goed welk dier al in de steen ‘verstopt’ zit. Dat kan een olifant zijn, maar bijvoorbeeld ook een vis, een vogel of dolfijn.

Door middel van raspen komt de ruwe vorm tevoorschijn. Daarna ga je de vorm verfijnen door te vijlen en te schuren. Met water en waterproof schuurpapier in verschillende gradaties polijst je de delen die je glad wilt maken. De speksteen beeldjes worden daarna gedroogd met een föhn en in de was gezet. 

Het is altijd verrassend om te zien welke mooie beeldjes in een stuk speksteen verstopt zitten! Je mag je werk na de workshop mee naar huis nemen. 

Woensdag 26 januari 2022
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 45,00
Mw. M.H.E. (Mariëlle) Wintgens

Voor deze workshop vragen we je zelf een schort en rubberen keuken handschoenen mee te nemen.

De kosten van de workshop zijn deze keer inclusief verdere materiaalkosten.

19:00 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Mariëlle) Wintgens
M.H.E. (Mariëlle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.