Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCSPEKH

Feestelijke speksteen hanger

Feestelijke speksteen hanger
Cursuscode: KCSPEKH

Ga aan de slag met speksteen. Je kunt kiezen: maak een feestelijke hanger van speksteen of maak een beeldje geïnspireerd op de menselijke vorm.

Wat ga je doen?
Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er al snel een mooi kunstwerk van gemaakt worden. Samen doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden.
Van tevoren geef je aan met welk project jij aan de slag wilt gaan: een feestelijke speksteenhanger of beeldje geïnspireerd op de menselijke vorm. Bij beide projecten krijg je een stuk speksteen, de hanger met een gat erin en voor het beeldje een mooi groter stuk. 
Door middel van raspen wordt de ruwe vorm gemaakt. Daarna ga je de vorm verfijnen door te vijlen en te schuren. Met scherpe mesjes kunnen eventueel details aangebracht worden. Met water en waterproof schuurpapier in verschillende gradaties polijst je de delen die je glad wilt maken. De speksteen hanger wordt daarna gedroogd met een föhn en in de was gezet. Wanneer de steen klaar is kies je enkele mooie gekleurde touwtjes uit en een passende kleurige kraal. Daarna maak je de feestelijke speksteen hanger af.

Je mag je speksteenkunstwerk na de workshop mee naar huis nemen.

BELANGRIJK: Geef in de opmerkingen in het bestelproces aan of jij voor de feestelijke speksteenhanger of het beeldje in menselijke vorm gaat. Zo kan de docent hierin rekening houden met de materialen. 

Woensdag 7 december 2022
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 54,00
Mw. M.H.E. (Mari?lle) Wintgens

Voor deze workshop vragen we je zelf een schort en rubberen keuken handschoenen mee te nemen.
De kosten van de workshop zijn inclusief verdere materiaalkosten.

19:00 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.