Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCWSPEK1

Maak een knuffelsteen van speksteen

Maak een knuffelsteen van speksteen
Cursuscode: KCWSPEK1

Maak je eigen bijzondere knuffelsteen. Dit is een steen met betekenis en kan kracht geven. Ze hebben altijd een formaat dat prettig in de hand ligt.

Wat ga je doen?
Tijdens deze workshop ga je je eigen betekenisvolle steen maken. Knuffelstenen zijn voelstenen, waarbij ieder een eigen vorm geeft aan de steen. Deze bijzondere stenen kunnen een mooie herinnering vasthouden of helpen iets of iemand te gedenken.
Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er in korte tijd al een mooi beeldje van gemaakt worden. Je hoeft dus geen beeldhouwer te zijn om aan deze workshop mee te kunnen doen.
Tijdens de workshop doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden. Eerst kies je een mooi stuk steen uit. Je kijkt goed hoe de steen eruit ziet en in je hand ligt en gaat deze dan zelf door middel van raspen, vijlen en schuren verder vormgeven. Vervolgens ga je je knuffelsteen zelf polijsten, waarna je deze droogt en in de was zet. Kortom; een leuke workshop om de beeldhouwer in jezelf te ontdekken.

Je mag de knuffelsteen na de workshop natuurlijk mee naar huis nemen!

Woensdag 25 januari 2023
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 54,00
Mw. M.H.E. (Mari?lle) Wintgens

Voor deze workshop vragen we je zelf een schort en rubberen keuken handschoenen mee te nemen.
De kosten van de workshop zijn inclusief verdere materiaalkosten.

19:00 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.