Geen bestellingen
Cursuscode: KCSPEKG

Speksteenbeeldje à la Barbara Hepworth

Cursuscode: KCSPEKG

Tijdens deze workshop maak je een beeldje met een gat, zoals we die kennen van Barbara Hepworth. Haar werk kenmerkt zich door organische, holle en bolle abstracte vormen, welke vaak doorboord zijn. De binnenruimte die daarbij ontstaat is een belangrijk onderdeel van het beeld. Zo hebben licht en kleur in de naaste omgeving invloed op hoe het beeld ervaren wordt. Werk van deze kunstenares is in Nederland te zien in het beeldenpark van Museum Kröller Müller in Otterlo.

Wat ga je doen?
Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er al snel een mooi kunstwerk van gemaakt worden. Samen doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden.
Eerst kies je een mooi stuk steen met een gat uit en gaat dat dan zelf verder vormgeven. Door middel van raspen wordt de ruwe vorm gemaakt. Daarna ga je de vorm verfijnen door te vijlen en te schuren. Vervolgens polijst je de delen die je glad wilt maken. De speksteen beeldjes worden daarna gedroogd met een föhn en in de was gezet.

Je mag je kunstwerk na de workshop mee naar huis nemen om thuis een mooi plekje te geven.

Woensdag 5 oktober 2022
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Mw. M.H.E. (Mariëlle) Wintgens

Voor deze workshop vragen we je zelf een schort en rubberen keuken handschoenen mee te nemen.
De kosten van de workshop zijn inclusief verdere materiaalkosten.

Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Mariëlle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.