Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCBOME

Workshop boetseren: de mens in klei

Workshop boetseren: de mens in klei
Cursuscode: KCBOME

Werk je graag met klei? Creëer je eigen unieke beeld in deze workshop boetseren.

Wat ga je doen?
Tijdens de workshop ga je een kleine torso van klei maken. Dit doe je door de vormloze klei te vormen naar het bovenlijf van een mens. Natuurlijk is er daarbij ruimte voor eigen interpretatie in vorm en stijl. Tijdens de les leer je meer over het materiaal klei en de bijbehorende technieken. Ook leer je meer over vormen en verhoudingen van de mens. De workshop is niet technisch van aard. Ervaring is dus niet noodzakelijk. Het plezier in werken met klei en samen creatief bezig zijn is minstens zo belangrijk!

Na de eerste les wordt je werk gestookt in een keramiekoven. In de tweede les ga je je werk glazuren. Afhankelijk van het te glazuren werk, wordt dit gekwast, gedompeld of gegoten met een glazuur naar keuze. Hoewel dit geen ‘technische’ les is zullen wel verschillende aspecten van het glazuren aan bod komen. Na het glazuren wordt het werk nog een keer in een keramiekoven gestookt en daarna kan het opgehaald worden.

Vrijdag 14 oktober 2022
2 lessen van 2,5 uur , elke 5 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 79,00
Mw. M.H.E. (Mariëlle) Wintgens

Schort en (bij voorkeur katoenen) vaatdoek meenemen. Materiaalkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

10:00 - 12:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Mariëlle) Wintgens
M.H.E. (Mariëlle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.