Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCWBOET

Workshop boetseren voor beginners

Workshop boetseren voor beginners
Cursuscode: KCWBOET

Kies zelf hoe je het wilt: leer in 1 les de beginselen van het boetseren of ga daarna door en leer in 5 lessen de basis van verschillende boetseertechnieken. Ook gevorderden zijn welkom om hun techniek te verfijnen.

Wat ga je doen?
De cursus boetseren (handvormen) voor beginners is precies wat het zegt te zijn. Een cursus waarin je een aantal basistechnieken leert om met klei te kunnen werken.

Workshop: Voor wie het eerst een keertje wil proberen is het mogelijk de eerste les als losse workshop te volgen. In deze eerste les maken we van twee duimenpotjes een dekselpotje. Het is een waardevolle en eenvoudige techniek waarin je de klei leert manipuleren zonder gebruik te maken van gereedschap. Enkel je handen en je vingers. Hierbij dragen concentratie, gevoel en tijd bij aan de schoonheid van de uiteindelijke vorm.
Veel boetseercursussen starten met deze techniek. Heb je deze eenmaal (een beetje) in de vingers, dan gaat een grote boetseerwereld voor je open.

Cursus: Kies je ervoor om de hele cursus te volgen? Dan leer je nog andere belangrijke technieken voor het boetseren. Binnen elke techniek worden suggesties gedaan voor wat je kunt gaan maken. Maar het staat iedereen vrij hier een eigen invulling aan te geven. Het doel is om in een ontspannen sfeer samen creatief bezig te zijn. Meer informatie en inschrijven voor de cursus: https://cursus.bibliotheekveenendaal.nl/kunst-creatief/creatief-met-klei-steen-keramiek/cursus-boetseren-voor-beginners

Woensdag 8 februari 2023
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 54,00
Mw. M.H.E. (Mari?lle) Wintgens

Schort en (bij voorkeur katoenen) vaatdoek meenemen. Materiaalkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

10:00 - 12:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
M.H.E. (Mari?lle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.