Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCETS1

Etsen: toveren op metaal

Etsen: toveren op metaal
Cursuscode: KCETS1

Etsen is eigenlijk toveren op metaal. Je maakt een tekening op een zinken plaat en als je het afdrukt, zie je pas echt hoe het geworden is! In deze korte cursus ontdek je verschillende lijntechnieken en experimenteer je met aquatint waarmee je met licht en donker diepte te creëren. Je hoeft hiervoor niet goed te kunnen tekenen, iedereen kan het!

Wat ga je doen?
In drie lessen leer je de basis van verschillende ets-technieken kennen door ermee te experimenteren. Je gaat aan de slag met de voorbereiding van de etsplaat en richt je op de lijnets-techniek. Met aquatint breng je tonen aan in je etsplaat. Je leert van licht naar donker te werken om zo meer diepte te creëren en je tekening ruimtelijker te maken.  

Vrijdag 25 september 2020
3 lessen van 3 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 145,00
Mw. L. (Laura) Casas Valle
13:30 - 16:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
L. (Laura) Casas Valle
L. (Laura) Casas Valle
Laura Casas Valle volgde de opleiding Vrije Kunst aan ArtEZ in Arnhem. Ze heeft zich gespecialiseerd in de etstechniek waar zij inmiddels ruim 20 jaar ervaring mee heeft. Naast haar eigen kunstenaarspraktijk is ze werkzaam als meester drukker en begeleider aan de etswerkplaats bij Productiehuis Plaatsmaken, Arnhem, en geeft ze cursussen etsen in haar atelier (www.etsatelier.nl) en in het onderwijs (etsXpress).