Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCSCHIBU

Landschap schilderen in de open lucht

Landschap schilderen in de open lucht
Cursuscode: KCSCHIBU

Als je buiten schildert, ‘plein-air’, dan zit je letterlijk in je onderwerp. Op een krukje met een veldezel schilder je dat wat je driedimensionaal voor je ziet. Er zit niks tussen jou en het landschap: geen foto, geen beeldscherm. Leer met deze cursus in 4 lessen een prachtig schilderij te maken van een buiten landschap.

Wat ga je doen?
In een korte (zomer)cursus wordt de basistechniek van het landschap-schilderen behandeld. Grote lijnen en detail, warme en koele kleuren, perspectief , materiaalgebruik, technische tips en noem maar op. Je gaat direct naar een mooie plek, waar je vervolgens zelf kiest wat er geschilderd gaat worden. De docent komt regelmatig langs om advies te geven.
Je schildert met acryl- of olieverf. Er is een veldezel voor jou aanwezig, maar je wordt verzocht om zelf een stoel of kruk mee te nemen (niet te laag, want je moet rechtop kunnen zitten).

Bij regen wordt de les verzet naar 7 augustus en bij zonnig weer wordt aangeraden een hoed op te zetten.

Zaterdag 10 juli 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 78,00
Dhr. M. (Marcel) Reijerman

Materiaal (olieverf en verder noodzakelijke materialen) geleverd door docent. De kosten hiervan zijn € 20,00 (aan de docent tijdens de eerste les te betalen).

13:30 - 15:30
Locatie: Grebbelinie bezoekerscentrum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Marcel) Reijerman
M. (Marcel) Reijerman
Docent en beeldend kunstenaar Marcel Reijerman studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Zijn werk bevindt zich in vele privécollecties, bij bedrijven, overheden en musea.