Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCSCHLAB1

Schilderen als de Aboriginals: dot painting

Schilderen als de Aboriginals: dot painting
Cursuscode: KCSCHLAB1

Een eeuwenoude schildertechniek die nu een nieuwe opleving heeft: Aboriginal dot painting. In deze workshop leer je meer over hoe je persoonlijke verhalen kan vertellen met deze bijzondere en rustgevende kunstvorm. Of je nu beginner bent of al eerder kennis hebt gemaakt met dot painting, in deze workshop is voor ieder wat wils.

Wat ga je doen?
De cultuur van de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, kent veel oude tradities, rituelen, verhalen en kunstvormen. Een van hun meest kenmerkende schildertechnieken is dot painting: schilderen in stippen. Met deze schilderingen vertellen de Aboriginals al eeuwenlang verhalen over het verleden en de toekomst.
Oorspronkelijk gebruikten de Aboriginals natuurlijke pigmenten voor hun dot paintings en schilderden ze op natuurlijke ondergronden, maar met de komst van acrylverf kreeg deze oude techniek een nieuwe impuls.

In deze workshop leer je meer over de oorsprong en de betekenis van Aboriginal kunst en stippel je je eigen verhaal uit in een dot painting. Zo ontdek je ook de rustgevende kwaliteiten van deze techniek.

Woensdag 29 september 2021
1 les van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 33,00
Mw. S. (Suzanne) Visscher

Neem een doosje of tasje mee waarin je je natte canvas (ca 30x30) en evt. wat verf om het af te maken mee naar huis kan nemen.

19:30 - 22:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
S. (Suzanne) Visscher
S. (Suzanne) Visscher
Suzanne Visscher is een autodidactisch kunstenaar en maakt al vele jaren schilderijen en 3D-objecten in haar atelier in Veenendaal.