Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCSCHMON

Schilderen als de vroege Mondriaan

Schilderen als de vroege Mondriaan
Cursuscode: KCSCHMON

Leer tijdens deze cursus net zo schilderen als Mondriaan, maar dan wel zoals hij begonnen is!

Wat ga je doen?
Piet Mondriaan heeft een hele interessante ontwikkeling doorgemaakt in zijn werk als kunstenaar. We kennen hem natuurlijk allemaal van de welbekende abstracte vormen in de primaire kleuren. Maar wist je dat hij is begonnen als een traditioneel schilder en zich via de Haagse School heeft doorontwikkeld tot een modernistisch fenomeen? Ook heeft hij zijn lessen getrokken uit het werk van Vincent van Gogh en het kleurgebruik van het expressionisme toegepast.

Tijdens de cursus leer je vooral meer over deze periode van Mondriaan en leer je schilderen op de manier hoe Mondriaan dit destijds heeft gedaan. We gaan dus veel verder dan alleen abstracte vormen en veel meer kleuren gebruiken dan alleen rood, geel, blauw, wit en zwart!

Maandag 7 februari 2022
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 89,00
Dhr. M. (Marcel) Reijerman

Materiaal (olieverf en verder noodzakelijke materialen) geleverd door docent. De kosten hiervan zijn € 25,00 (aan de docent tijdens de eerste les te betalen).

20:00 - 22:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Marcel) Reijerman
M. (Marcel) Reijerman
Docent en beeldend kunstenaar Marcel Reijerman studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Zijn werk bevindt zich in vele privécollecties, bij bedrijven, overheden en musea.