Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCSTRIP

Striptekenen

Striptekenen
Cursuscode: KCSTRIP

Strips zijn heus niet alleen voor kinderen. Juist voor volwassenen zijn ze ook heel leuk. Leer tijdens deze workshop de kunst van het striptekenen en ontwerp je eigen stripfiguurtjes.

Wat ga je doen?
Tijdens deze cursus leer je in 4 lessen het mooie creatieve ambacht van striptekenen. Strips vormen een heel rijke beeldcultuur die zich voortdurend ontwikkelt. Bijvoorbeeld de opkomst van het fenomeen “Graphic Novel”.
De cursus start met een korte uitleg over het beeldverhaal. Hierna ga je zelf aan de slag en ga je oefenen met de techniek van het striptekenen. Ook ga je één of twee stripfiguurtjes ontwerpen.
Gedurende de cursus leer je over de verschillende lijnvoeringen met penseel en stift, oefen je met zwart-wit tekenen en het toepassen van een steunkleur.
Je gaat elke les steeds verder in het ontwikkelen van je eigen strip. Zo ga je naarmate de cursus vordert ook aan de slag met een anekdote of beeldende grap en maak je hiervan in een beperkt aantal plaatjes een korte strip.

LET OP: de startdatum is een week verzet.

Donderdag 11 augustus 2022
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 89,00
Dhr. M. (Marcel) Reijerman

Materiaal wordt geleverd door docent. De kosten hiervan zijn maximaal € 20,00 (aan de docent tijdens de eerste les te betalen).

13:30 - 16:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Marcel) Reijerman
M. (Marcel) Reijerman
Docent en beeldend kunstenaar Marcel Reijerman studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Zijn werk bevindt zich in vele privécollecties, bij bedrijven, overheden en musea. Marcel geeft al vele jaren algemene schilderles in Veenendaal en is daarnaast een fervent stripliefhebber.