Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCTEHO1

Tekenen met houtskool

Tekenen met houtskool
Cursuscode: KCTEHO1

Wil jij net als elke beroemde kunstenaar deed, tekenen met houtskool? Maak tijdens deze workshop je eigen houtskooltekening. 

Wat ga je doen?
Tijdens deze workshop leer je tekenen en schetsen met houtskool. Houtskool is een zwart/grijs houten staafje/takje het glijdt makkelijk op papier. Je kan het eenvoudig uitwrijven en doezelen met je vinger of een doezelaar. Met kneedgum kan je het makkelijk verwijderen of bepaalde patronen aanbrengen. Met houtskool kan je prachtige schetsen en tekeningen maken van portretten, landschappen en stillevens. Al van oudsher werden tekeningen gemaakt met houtskool. Elke beroemde kunstenaar werkte hiermee en nu ga jij dit ook doen!
We leren eerst een paar technieken. Daarna ga je snel aan de slag met je eigen onderwerp om te tekenen. Neem je eigen voorbeelden mee op papier of op je mobiel.

Woensdag 6 april 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 19,00 plus € 6,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. J.A. (Joost) van Suchtelen van de Haare

Meenemen:
Een voorbeeld van wat je zelf graag zou willen tekenen en 6 euro voor de materialen (houtskool, doezelaar, krijt, kneedgum, papier), te voldoen aan de docent.

19:00 - 21:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.A. (Joost) van Suchtelen van de Haare
J.A. (Joost) van Suchtelen van de Haare
Joost van Suchtelen van de Haare is een beeldend kunstenares die al jaren schilder- en tekenlessen geeft in heel Nederland. Ze studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en ArtEZ in Zwolle.