Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCBABR1

Basis leren breien

Basis leren breien
Cursuscode: KCBABR1

Heb jij nog nooit breinaalden vastgehouden of heb je gewoon een opfriscursus nodig? Leer in drie lessen de basistechnieken van breien en begin in deze cursus aan een prachtige shawl, een dekentje, een kussen of zelfs een trui!

Wat ga je doen?
In deze cursus wordt ingezoomd op de basis van het breien. Leer in drie lessen hoe je steken opzet, hoe je recht en averecht breit, hoe je afhecht en wat je moet doen als je steken laat vallen. Naast deze basistechnieken leer je over de juiste wol- en patroonkeuze. Zo weet jij hierna bijvoorbeeld hoe je een patroon moet lezen en hoe je breiwerk krijgt in de maten die jij wilt. Na elke les oefen je thuis verder aan de hand van een beschrijving van de docent.

Aan het einde van deze lessen kun jij zeker een shawl, dekentje of kussen maken en misschien ook zelfs een eenvoudige trui. Als je enthousiast bent, ga je samen met de docent kijken hoe je na deze drie lessen je breikennis verder kunt uitbreiden.

Maandag 3 oktober 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 43,00 plus € 10,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M.A. (Margreet) Vonkeman

€ 10,- meenemen voor de materiaalkosten en voldoen aan de docent. Hiervoor ontvang je bamboe breinaalden nr. 5 en een bol wol. Eventuele verdere materiaalkosten zijn afhankelijk van je eigen wensen.

19:00 - 21:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
M.A. (Margreet) Vonkeman
M.A. (Margreet) Vonkeman
“Op mijn vierde heb ik leren breien en ik ben nooit meer opgehouden” Margreet is een gepassioneerd breister. Naast een levenslange ervaring, heeft ze diverse opleidingen gevolgd zowel in handwerktechnieken als op kunstzinnig vlak. Ze beheerst het breien tot in de kleinste finesses en heeft ruimschoots ervaring om dit als docent over te dragen. Het belangrijkste is het overdragen van het plezier in breien. Met een paar basistechnieken kun je al de leukste dingen maken.