Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCSOBR1

Sokken breien op rondbreinaald

Sokken breien op rondbreinaald
Cursuscode: KCSOBR1

Je hebt nooit meer koude voeten dankzij deze cursus. Leer in vier lessen hoe je zelfstandig sokken breit in alle patronen, diktes en maten.

Wat ga je doen?
Tijdens deze workshop leer je sokken breien met een rondbreinaald. Dit is een  breinaald die minder belastend is voor je lijf dan breien met lange, rechte breinaalden. Je leert hoe je moet rondbreien met de techniek ‘magic loop’ en vervolgens stapsgewijs hoe je alle onderdelen van de sok maakt. Dit alles oefen je vervolgens na elke les thuis met je tweede sok. Hierdoor heb je aan het einde van de cursus een paar sokken af en weet je dat je thuis zonder hulp de technieken ook uit kunt voeren.

Verder leer je ook hoe je sokken aan kunt passen aan smalle, brede, korte en lange voeten. Aan het einde van deze cursus beheers jij de technieken om voor iedereen in je familie- en vriendenkring leuke, passende sokken te maken.

Wat moet je al kunnen?
Voor een goede uitvoering van deze cursus is het belangrijk dat jij al ervaring hebt in en weet hoe je een breiwerk opzet en hoe je recht en averecht moet breien.

Dinsdag 21 maart 2023
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 51,00
Mw. M.A. (Margreet) Vonkeman

€ 20,- meenemen voor de materiaalkosten en voldoen aan de docent. Hiervoor ontvang je twee rondbreinaalden, sokkenwol, een uitgeschreven sokkenpatroon en twee soorten stekenmarkeerders.

19:00 - 21:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.A. (Margreet) Vonkeman
M.A. (Margreet) Vonkeman
“Op mijn vierde heb ik leren breien en ik ben nooit meer opgehouden” Margreet is een gepassioneerd breister. Naast een levenslange ervaring, heeft ze diverse opleidingen gevolgd zowel in handwerktechnieken als op kunstzinnig vlak. Ze beheerst het breien tot in de kleinste finesses en heeft ruimschoots ervaring om dit als docent over te dragen. Het belangrijkste is het overdragen van het plezier in breien. Met een paar basistechnieken kun je al de leukste dingen maken.