Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCVILT

Vilten voor beginners

Vilten voor beginners
Cursuscode: KCVILT

Wil je de magie van het vilten ervaren? Kom gezellig vilten tijdens deze workshop van Studio Namenia. Steeds vaker zie je vilt om je heen, bijvoorbeeld tassen, hoeden, sloffen, dekens en sieraden die van wolvilt zijn gemaakt. Tijdens deze workshop beleef je de magie van het vilten met water en zeep; een oeroude techniek. Plukjes zachte wol, warm water en al snel voel je de wol onder je handen krimpen… een magisch moment!

We starten met een korte uitleg met voorbeelden, daarna ga je zelf aan de slag met wol. Eerst gaan we oefenen met de basistechniek van het natvilten. Daarna maak je één of meer kleine objecten, zoals kralen, een bloem of armband. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren zachte merinowol. Je krijgt een document met de uitleg, zodat je na de workshop ook thuis aan de slag kunt met vilten.

 

Woensdag 12 oktober 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 39,00 plus € 7,50 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. I. (Inge) Visser (Studio Namenia)

2 handdoeken (normaal formaat 50x100cm) en 2 plastic zakken/tassen

19:00 - 22:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
I. (Inge) Visser (Studio Namenia)
I. (Inge) Visser (Studio Namenia)
Inge Visser raakte gefascineerd door wolvilten tijdens verschillende reizen en begon daardoor te experimenteren met wol en natuurvezels. Inge geeft haar expertise graag door in allerlei workshops. Met liefde voor het duurzame materiaal wol en geïnspireerd op de natuur ontwerpt zij ook fashion items, interieuraccessoires en kunstitems van wolvilt. Inge is eigenaresse van Studio Namenia.