Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCAJBR1

Workshop Ajour breien

Workshop Ajour breien
Cursuscode: KCAJBR1

Ajour breien ingewikkeld? Nee hoor! Het is vooral heel leuk! Leer tijdens deze workshop hoe je dit leuke gaatjespatroon breit en maak er zelf de leukste shirtjes en truien van.

Wat ga je doen?
Ajour breien wordt ook wel 'gaatjes breien' of kant breien genoemd. Zonder steken te laten vallen creëer je een patroon van gaatjes. Dit patroon kan uit allerlei vormen bestaan. Tijdens deze workshop leer je hoe je een teltekening voor ajour breien moet lezen, in welke soort wol je ajourpatronen het mooist uitkomen en waar je aan moet denken als je ajour in het rond gaat breien.
Een steek laten vallen in een gaatjespatroon… daar wil je niet aan denken. Daarom leer je in deze workshop gebruik te maken van een lifeline. Allerlaatst, als we hier nog aan toekomen, leer je hoe je het zogenoemde koffieboontjespatroon breit.

Wat moet je al kunnen?
Je hoeft geen ervaren breister te zijn om mee te kunnen doen. Het is wel fijn als je niet meer na hoeft te denken bij het gewone breien, zodat je nieuwe dingen kunt leren. Daarom is het fijn als je al kunt opzetten, afhechten en recht en averecht kunt breien

Voorbereiding voor de workshop
Om optimaal gebruik te maken van de workshop is het handig als je van tevoren vast de volgende voorbereidingen treft:

  • Zet 31 steken op in een lichte effen kleur wol. Denk aan naturel, lichtblauw, lichtroze etc. Vermijd een donkere kleur.
  • Dikte naald: ongeveer 3 t/m 5.
  • Dikte wol: wol die past bij de dikte van je breinaald. Dus geen lace garen en geen heel dikke wol.
  • Brei van tevoren: 6 naalden ribbelsteek (alle naalden recht).
Woensdag 10 augustus 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 18,00
Mw. M.A. (Margreet) Vonkeman

Als je een magneetbordje hebt, neem deze dan zelf mee. Heb je er geen? Dan kun je deze eventueel voor €10,- bij de docent kopen.

19:00 - 21:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
M.A. (Margreet) Vonkeman
M.A. (Margreet) Vonkeman
“Op mijn vierde heb ik leren breien en ik ben nooit meer opgehouden” Margreet is een gepassioneerd breister. Naast een levenslange ervaring, heeft ze diverse opleidingen gevolgd zowel in handwerktechnieken als op kunstzinnig vlak. Ze beheerst het breien tot in de kleinste finesses en heeft ruimschoots ervaring om dit als docent over te dragen. Het belangrijkste is het overdragen van het plezier in breien. Met een paar basistechnieken kun je al de leukste dingen maken.