Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCNAVI2

Workshop naaldvilten

Workshop naaldvilten
Cursuscode: KCNAVI2

Naaldvilten, of needle felting, is een bijzondere techniek waarmee je met wol de meest leuke en schattige popjes, diertjes en figuurtjes kan maken. In deze workshop leer je meer over de techniek én de rustgevende kwaliteiten van naaldvilten.

Wat ga je doen?
Tijdens deze workshop leer je de basis van naaldvilten, ook wel droog vilten, prik vilten of needle felting genoemd. Met behulp van een viltnaald met speciale weerhaakjes, laat je de wolvezels aan elkaar hechten, zodat je allerlei vormen kan maken. Met deze vormen kan je dan weer schattige diertjes, leuke decoraties voor op kledingstukken of andere mooie creaties maken.

We starten met een uitleg over het naaldvilten met voorbeelden erbij. Daarna ga je zelf aan de slag met wol. Eerst gaan we oefenen met de basistechniek van het naaldvilten. Daarna maak je één of meer kleine (basis)vormen, zoals een bol en een hartvorm. Ook oefenen we met het naaldvilten op een plat vlak. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende kleuren wol, geverfd en ongeverfd. Naast de leuke resultaten die je kan behalen met naaldvilten, is het proces ook erg ontspannend.

Woensdag 10 november 2021
1 les van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 35,00 plus € 4,00 materiaalkosten te betalen tijdens de les.
Mw. I. (Inge) van Oudenallen (Studio Namenia)
19:00 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
I. (Inge) van Oudenallen (Studio Namenia)
I. (Inge) van Oudenallen (Studio Namenia)
Inge van Oudenallen raakte gefascineerd door wolvilten tijdens verschillende reizen en begon daardoor te experimenteren met wol en natuurvezels. Inge geeft haar expertise graag door in allerlei workshops. Met liefde voor het duurzame materiaal wol en geïnspireerd op de natuur ontwerpt zij ook fashion items, interieuraccessoires en kunstitems van wolvilt. Inge is eigenaresse van Studio Namenia.