Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCZEVI1

Workshop zeepjes vilten

Workshop zeepjes vilten
Cursuscode: KCZEVI1

Unieke zeepjes maken van wol? Leer deze eyecatcher maken in deze workshop!

Wat ga je doen?
Werken met wol sluit aan bij de historie van De Cultuurfabriek. Dit was vroeger de Hollandia wol- en kousenfabriek. Hoe leuk is het om op deze plek op een creatieve manier bezig te zijn met wol door zeepjes in te pakken met wolvilt.
Tijdens deze workshop maak je twee viltzeepjes. We gaan de zeep ‘inpakken’ in kleuren wol die je mooi vindt. Vervolgens gaan we wol vilten. Bij het vilten wordt gebruik gemaakt van een natuurlijke eigenschap van wol; onder invloed van druk (wrijving) en warmte (van het water) grijpt de wolvezel ineen en gaan vervilten.
Zo krijgen de zeepjes een jasje van vilt en heb jij unieke, heerlijke geurende zeepjes om te gebruiken onder de douche, bij de wastafel of in de kast.

Wil je meer viltzeepjes? Kijk dan in onze Stadswinkel voor mooie viltzeepjes om je collectie mee uit te breiden.

Woensdag 19 januari 2022
1 workshop van 1 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 24,00 plus € 6,50 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. I. (Inge) Visser (Studio Namenia)

De materiaalkosten zijn € 6,50 voor 2 biologische zeepjes met natuurlijke geurstoffen. Je mag natuurlijk ook zelf zeepjes meenemen, dan zijn de materiaalkosten € 2,50. De materiaalkosten betaal je aan de docente.
Neem ook een bakje of tasje mee om de zeepjes in mee naar huis te nemen.

19:00 - 20:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
I. (Inge) Visser (Studio Namenia)
I. (Inge) Visser (Studio Namenia)
Inge van Oudenallen raakte gefascineerd door wolvilten tijdens verschillende reizen en begon daardoor te experimenteren met wol en natuurvezels. Inge geeft haar expertise graag door in allerlei workshops. Met liefde voor het duurzame materiaal wol en geïnspireerd op de natuur ontwerpt zij ook fashion items, interieuraccessoires en kunstitems van wolvilt. Inge is eigenaresse van Studio Namenia.