Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCKUNL1

Kunstschatten in Nederland

Kunstschatten in Nederland
Cursuscode: KCKUNL1

Ga op ontdekkingstocht langs acht bekende én minder bekende Nederlandse musea met kunsthistorica Diana Kostman.

Wat ga je doen?
In deze korte cursus van vier lessen neemt kunsthistorica je mee langs de collecties van bekende en minder bekende musea in Nederland. Zo neem je een kijkje bij het kunstmuseum Bonnefanten in Maastricht, bekend om de middeleeuwse beeldhouwkunst maar ook om de spraakmakende tentoonstellingen van het werk van hedendaagse kunstenaars.

Je krijgt spontaan trek van de collectie van het LAM (Lisse) waar alle kunstwerken in het teken staan van voeding en consumptie en je leert dat de aankoop van het beroemde werk Femme en vert van Picasso in 1954 het Eindhovense Van Abbemuseum niet ten dank werd afgenomen.
Naast voorgenoemde worden ook de collecties van de volgende musea behandeld: Museum MORE (Gorssel/Ruurlo), Singer Laren, Museum Voorlinden (Wassenaar), De Pont Museum (Tilburg) en Museum JAN (Amstelveen).

Woensdag 22 september 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Mw. D. (Diana) Kostman
10:15 - 12:15
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
D. (Diana) Kostman
D. (Diana) Kostman
Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.