Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCVRKU1

Vrouwen in de kunst

Vrouwen in de kunst
Cursuscode: KCVRKU1

De meest bekende kunstenaars zijn allemaal mannen, maar vrouwelijke kunstenaars hebben altijd bijgedragen aan de ontwikkeling van kunststromingen. In deze cursus leer je meer over een twaalftal vaak onbelichte kunstenaressen die een bijzondere stempel op de kunstgeschiedenis hebben gezet.

Wat ga je doen?
Noem eens tien grote meesters uit de kunst op. Er bestaat een grote kans dat de eerste namen die je te binnen schieten die van mannelijke kunstenaars zijn, zoals Rembrandt, Van Gogh, Michelangelo en Picasso. Het is vaak lastiger om zo’n grote reeks aan vrouwelijke kunstenaars op te noemen.

Na het volgen van deze cursus, heb je in ieder geval meteen 12 namen van prominente vrouwelijke kunstenaars paraat én kan je meer vertellen over hun werk en carrière. In zes lessen nemen we je mee langs de werken en verhalen van telkens 2 kunstzinnige tijdgenoten: Artemisia Gentileschi en Judith Leyster, Berthe Morisot en Camille Claudel, Dora Maar en Tamara de Lempicka, Georgia O’Keeffe en Frida Kahlo, Niki de St. Phalle en Louise Bourgeois, en Tracey Emin en Gunnel Wåhlstrand.
We bespreken ook de impact die het vrouw-zijn had op de kunstcarrière van deze vrouwen en hoe het eigenlijk komt dat we zo weinig bekend zijn met deze belangrijke en invloedrijke kunstenaressen.

Woensdag 30 september 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 99,00
Mw. D. (Diana) Kostman
10:15 - 12:15
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
D. (Diana) Kostman
D. (Diana) Kostman
Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.