Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCCPOTB2

Cursus pottenbakken

Cursus pottenbakken
Cursuscode: KCCPOTB2

Klei, zomaar uit de grond, gebruik maken van de draaiende beweging, net zo lang tot je voelt dat je de baas bent over de klei en je je eigen vorm kan bepalen! Wie wil dat nou niet, z’n eigen kommetje maken?

In deze twaalf lessen leer je de beginselen van het pottenbakken; denk aan centreren, bodem zetten, optrekken, vorm zetten. Maar er is ook aandacht voor afwerken, drogen en stoken van de klei en eventueel glazuren van je gemaakte kommetjes.

Je hebt tijdens de lessen een elektrische draaischijf tot je beschikking. Ook zijn alle materialen voor de beginnende pottenbakker aanwezig. De groep bestaat uit maximaal acht personen, dus er is voldoende individuele aandacht om je te helpen hoe je zo’n homp klei in bedwang kunt houden: Hoe hou je je handen? Waar zet je je gewicht? Hoe moet je zitten?

Mincke van Schuppen heeft haar opleiding gedaan aan de Nederlandse Keramiekacademie en leert je het plezier van het draaien en de beginselen van het pottenbakken.  Zorg dat je op tijd bent en kom bij voorkeur met een leeg hoofd. Zo niet geen probleem: eenmaal achter de draaischijf is je hoofd zo leeg.

Pas op: voor je het weet ben je verslaafd…

Dinsdag 14 januari 2020
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 360,00
Mw. M. (Mincke) van Schuppen

Trek oude kleding/schoenen aan, en neem als je het fijn vindt een schort mee. Zorg ook dat je elke les een schone, oude handdoek bij je hebt.
Heb je fysieke klachten, neem dan vooral even contact met ons, dan kijken we of pottenbakken geschikt voor je is.

10:30 - 13:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
M. (Mincke) van Schuppen
M. (Mincke) van Schuppen