Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCETSEN1

Etsen als Rembrandt

Etsen als Rembrandt
Cursuscode: KCETSEN1

Altijd al willen weten hoe je een ets maakt? Dan is dit nu je kans! In deze ontspannen kennismakingsworkshop leer je de basistechnieken van het etsen. Je leert een ets maken en afdrukken. De docent vertelt kort iets over de geschiedenis van deze eeuwenoude techniek en daarna ga je zelf aan de slag met de etspen om zo de fijnste lijntjes op de etsplaat te toveren. de basistechniek van het etsen: de lijn-ets, oftewel etsen als Rembrandt

Etsen is een magisch en ambachtelijk proces en een techniek waarmee je eindeloos kunt experimenteren. Totale controle is niet mogelijk en dat maakt het spannend. Het metaal is weerbarstig. De aquatint kan te donker uitvallen, de lijnen te dun uitgezuurd. Keuzes die gemaakt worden zijn onomkeerbaar. Je moet verder met de lijnen die gezet zijn. gummen kan niet. Pas bij de afdruk op papier ontvouwt zich de voorstelling. Etsen eist volledige concentratie, fysieke arbeid, vakmanschap en geduld.

Etsen is een traag medium, reden waarom nog maar weinig kunstenaars ervoor kiezen. Laura Casas Valle loopt voorop in het uitzoeken en uitdragen van de unieke mogelijkheden van deze techniek.

Ze is afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem en heeft daar haar eigen atelier waar ze etst en tekent. Naast het exposeren van haar werk geeft ze workshops etsen in het onderwijs, begeleidt ze kunstenaars met etsen en geeft ze workshops etsen aan amateur- en professionele kunstenaars.

Vrijdag 25 oktober 2019
1 workshop van 7 uur en 15 min aanvangstijd 10:15
Prijs: € 99,00
Mw. L. (Laura) Casas Valle
10:15 - 17:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
L. (Laura) Casas Valle
L. (Laura) Casas Valle