Volksuniversiteit Veenendaal

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KVREALOL

Realistisch schilderen met olieverf voor beginners

Realistisch schilderen met olieverf voor beginners
Cursuscode: KVREALOL

De cursus realistisch schilderen met olieverf is een introductie in de traditionele of klassieke schilderkunst. Een techniek van schilderen die is ontstaan in de 17e eeuw en waar Hollandse meesters als Rembrandt groot mee geworden zijn. De cursus past dan ook uitstekend in het herdenkingsjaar 2019 waarin de 350ste sterfdag van deze schilder op grote schaal wordt herdacht. Kern van de schildertechniek is het stap voor stap en in lagen opbouwen van je schilderij. De docente Esther Radius zal je hierin tijdens de lessen begeleiden en daarmee je eigen creativiteit en vaardigheid helpen ontwikkelen. De eerste 2 à 3 lessen staan in het teken van het maken van een goede basisschets, het effect van licht, donker en schaduw en het gebruik van kleuren. Daarna ga je aan de slag met je eigen schilderij van olieverf. 

Dinsdag 22 januari 2019
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 167,00
Mw. E. (Esther) Radius

Foto of afbeelding van een portret, object of stilleven. Drie potloden in dikte hb, 2b en 4b. Doekje om uit te kunnen vegen en gum. Tijdens de 1e les wordt de verdere aanschaf van teken- en schildermaterialen besproken. 

9:30 - 11:30
Locatie: Spectrum (klik hier voor de adres gegevens)
E. (Esther) Radius
E. (Esther) Radius
Esther Radius is kunstenares met een grote passie voor de 17e eeuwse schilderkunst. Zij volgde een specialistische opleiding in deze schildertechniek en geeft door middel van schilderlessen haar vaardigheden door aan jong en oud in Veenendaal en omgeving. Ook maakt ze (vaak in opdracht) eigen werk, waarbij ze een voorliefde heeft voor portretten en stillevens.