Geen bestellingen
Cursuscode: LETUINENM

De sprookjesachtige tuinen van Monet

Cursuscode: LETUINENM

De laatste grote Monet-tentoonstelling vond alweer meer dan dertig jaar geleden in Nederland plaats en een groot deel van zijn beroemde 'tuinen', is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Daar komt dit najaar verandering in met een groots eerbetoon in Gemeentemuseum Den Haag: Monet – tuinen van verbeelding, te zien vanaf 12 oktober 2019 tot en met 2 februari 2020. Tijdens de lezing neemt kunsthistorica Diana Kostman je mee langs de sprookjesachtige tuinen van Monet in Giverny, zijn schilderijen geïnspireerd door deze tuinen en de invloed die zij hadden op andere kunstenaars.

Woensdag 20 november 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. D. (Diana) Kostman
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
D. (Diana) Kostman
Mijn naam is Diana Kostman en sinds tien jaar geef ik cursussen kunstgeschiedenis voor diverse Volksuniversiteiten en in eigen beheer. Al op jonge leeftijd ben ik, onder meer door veel te tekenen, in kunst geïnteresseerd geraakt. Dat leidde tot een studie kunstgeschiedenis aan de UvA. In mijn tweede jaar ben ik daarnaast ook de studie televisie, cultuur en mediastudies gaan volgen. De kunst trok echter het meest en daarom ben ik na mijn afstuderen begonnen als rondleider in een museum en ben ik in 2006 mijn eigen bedrijf Artemis Omnibus begonnen. Ik geef met veel plezier kunsthistorische cursussen, lezingen en excursies. Het is fantastisch om te zien hoe mensen door kunst geraakt kunnen worden.