Volksuniversiteit Veenendaal

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEJANSLU

Jan Sluijters, de wilde jaren

Jan Sluijters, de wilde jaren
Cursuscode: LEJANSLU

Jan Sluijters (1881-1957) is – samen met Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh – een van de drie uit Brabant afkomstige ‘kernkunstenaars’ waaraan Het Noordbrabants Museum met regelmaat aandacht besteedt. Deze grote najaarstentoonstelling ‘Jan Sluijters, de wilde jaren’ laat zien hoe de kunstenaar als jongeman in Parijs kennismaakte met de avant-garde kunst uit die periode.

Ongeveer 15 jaar lang experimenteert Sluijters met bijna alle nieuwe kunststromingen die hij in Parijs leerde kennen en dat blijkt essentieel voor zijn kunstenaarschap.

Het Noordbrabants Museum toont naast het werk van Sluijters ook enkele kunstwerken van zijn inspiratiebronnen en gelijkgestemden als Kees van Dongen, Georges Braque en Leo Gestel. Daarmee wordt het vroegere werk van Sluijters in de context van de nationale en internationale moderne kunst geplaatst.

In deze lezing zoomt kunsthistorica Inge van Velzen in op het leven en werk van Jan Sluijters en is daarmee een goede voorbereiding op een eventueel bezoek aan de tentoonstelling.

Tentoonstelling ‘Jan Sluijters, de wilde jaren’, Noordbrabants Museum, 17 november 2018 t/m 7 april 2019

Woensdag 6 februari 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 5,00
Mw. I (Inge) van Velzen
19:30 - 21:30
Locatie: Cultuurfabriek (klik hier voor de adres gegevens)
I (Inge) van Velzen
I (Inge) van Velzen