Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LE75JAAR

Roxane van Iperen in het kader van 75 jaar bevrijding

Roxane van Iperen in het kader van 75 jaar bevrijding
Cursuscode: LE75JAAR

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Roxane van Iperen schreef dit waargebeurde verhaal, dat eind 2018 verscheen. Zij zal tijdens deze lezing ingaan op dit ongelofelijke verhaal van twee Joodse verzetszussen, over de periode van de Duitse bezetting en de rol van Nederland daarin.  

Woensdag 15 april 2020
1 lezing van 1 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 7,50
Mw. R. (Roxane) van Iperen
19:30 - 20:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R. (Roxane) van Iperen
R. (Roxane) van Iperen
Roxane is jurist en schrijver. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad, De Correspondent, Follow The Money, Het Parool en De Morgen, over onderwerpen gerelateerd aan macht, de verhouding tussen publiek en privaat, en het effect van globalisering op de samenleving. In 2016 was ze, tijdens de Olympische Spelen in dat land, gastcorrespondent Brazilië voor De Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won.