Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MMSTAMBO

Stamboomonderzoek

Stamboomonderzoek
Cursuscode: MMSTAMBO

Wie waren je overgrootouders of verdere voorouders? Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Welke rol hebben zij gespeeld in onze maatschappij?

Onze familiegeschiedenis is dikwijls onbekend, maar het is heel goed mogelijk om die zelf uit te zoeken. Bijna iedereen zal ontdekken dat er bij zijn of haar voorouders opvallende personen zijn, misschien niet wereldberoemd, maar wel interessant. Iedere voorouder van ons heeft in zijn eigen tijd een bepaalde positie gehad. Die van hooggeplaatsten is vaak heel duidelijk en gemakkelijk te achterhalen. Vaak wordt vergeten dat ook een boerenknecht, een timmerman of een huishoudster in zijn of haar  tijd een rol heeft gespeeld. Hun verhaal is dikwijls nog boeiender dan dat van de burgemeester, de dominee of de notaris. De speurtocht naar onze voorouders en hun geschiedenis is een gezellige en boeiende hobby. Je hebt hiervoor geen bijzondere kennis nodig heeft, alleen maar wat tijd.  

In een cursus van vier ochtenden wordt getoond hoe je je stamboom kunt uitzoeken. Er wordt speciaal aandacht gegeven aan het gebruik van het internet om snel al veel voorouders op te sporen. Ook zal worden uitgelegd hoe je hierbij handig gebruik kunt maken van een speciaal (en gratis) computerprogramma. De vierde les bestaat uit een bezoek aan het gemeentearchief in Veenendaal.

 

Vrijdag 17 januari 2020
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 69,00
Dhr. W. (Willem) van Maren
10:15 - 12:15
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
W. (Willem) van Maren
W. (Willem) van Maren