Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: SLHEMI

Help! Mijn kind eet niet!

Help! Mijn kind eet niet!
Cursuscode: SLHEMI

Wanneer je alles hebt geprobeerd en je kind weigert te eten, kun je als ouders met je handen in het haar zitten. Gelukkig is deze voedselweigering vaak van tijdelijk aard en gaan kinderen na verloop van tijd vanzelf weer eten. Maar wat als deze voedselweigering langer aanhoudt en zulke extreme vormen begint aan te nemen, dat je je zorgen maakt om de gezondheid van je kind? Wat als je kind nauwelijks iets durft te eten of overal maar een paar hapjes van eet en steeds magerder, futlozer en witter wordt?

Rita Maris legt uit wat het verschil is tussen deze tijdelijke fase van voedselweigering en de eetstoornis ARFID. De volgende onderwerpen zullen tijdens haar lezing aandacht krijgen:

*Waarom durft mijn kind niks nieuws te proeven en is eten zo'n strijd?
*Wanneer gaat het om een tijdelijke fase van voedselweigering en wanneer moet je je zorgen maken over de selectieve en/of minimale voedselinname van je kind?
*Wat is ARFID en hoe kan dit ontstaan?
*Heeft het lichamelijke gevolgen als een kind langdurig eenzijdig eet?
*Kun je als ouders iets doen om een eetstoornis als ARFID te voorkomen? Enkele adviezen en tips
*Waar kun je terecht met je zorgen en vragen over de eetproblemen van je kind?
*Is er behandeling mogelijk?
*Ervaringsverhalen van ouders

Na de lezing zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Ook zal er een boekentafel aanwezig zijn.

Dinsdag 28 maart 2023
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 7,50
Mw. (Rita) Maris
20:00 - 21:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Rita) Maris
(Rita) Maris
Rita Maris (1976) heeft een eigen tekstbureau en is werkzaam als freelance journalist en tekstschrijver. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van ARFID; twee van haar kinderen hebben deze diagnose gekregen. Dat deed haar besluiten op zoek te gaan naar informatie over deze nog onbekende eetstoornis en resulteerde in de boeken Over leven met ARFID, Thijs lust geen ijs en ARFID te lijf. Daarnaast schreef zij de biografie Mijn lijf of mijn bedrijf? over de worsteling van een ondernemer met de ziekte van Parkinson. Ook is zij ARFID-ambassadeur bij WEET, de Nederlandse patiëntenvereniging voor eetstoornissen en brengt zij deze eetstoornis door middel van lezingen onder de aandacht in de maatschappij.