Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: SALILEZO

Leven zonder afval

Leven zonder afval
Cursuscode: SALILEZO

Baal jij ook van de grote hoeveelheid plastic verpakkingen die in ons huidige leven 'normaal' zijn geworden? Wil je graag minder afval produceren en jouw bijdrage leveren aan minder plastic soup? Of droom je wellicht zelfs van een leven zónder afval? Dan hebben we goed nieuws: milieublogger Emily-Jane Townley, bekend van haar website en boek 'Leven zonder afval', komt op maandagavond 4 oktober naar Bibliotheek Veenendaal! Emily-Jane vertelt tijdens haar interactieve lezing hoe zij - als moeder van een gezin met drie jonge kinderen - leeft zonder afval.

Tijdens de Week van de Duurzaamheid in de Bibliotheek vertelt Emily-Jane Townley haar persoonlijke en motiverende verhaal, tips en trucs om je afvalberg kleiner te maken en daarmee een beter gevoel te krijgen over je leven. Uiteraard beantwoordt zij na de lezing graag uitgebreid alle vragen uit het publiek. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen, het kopen en/of laten signeren van het boek 'Leven zonder afval' en het kopen van wat handige items waarmee een leven zonder afval kan beginnen.

Wil je alvast meer weten over Emily-Jane en haar leven zonder afval, kijk dan eens op haar blog.

De lezing wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Veenendaal in kader van de Week van de Duurzaamheid.

Maandag 4 oktober 2021
1 lezing van 1 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 3,50
Mw. E.J. (Emily-Jane) Townley
19:30 - 20:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
E.J. (Emily-Jane) Townley
E.J. (Emily-Jane) Townley
Emily-Jane Townley woont met haar echtgenoot en drie kinderen in Baarn. Sinds de zomer van 2013 zijn zij overgestapt op een andere levensstijl: leven zonder afval. Emily-Jane: ‘In het begin was het best een uitdaging om als gezin geen afval te produceren, omdat tegenwoordig bijna alles verpakt zit in plastic. Toch lukte het na een paar weken verbazingwekkend makkelijk om bijna geen afval te maken. Helaas is niet alles verkrijgbaar zonder verpakking, maar ik doe mijn best om altijd alternatieven te zoeken. Het geeft een enorm voldaan gevoel wanneer ik plastic-vrij boodschappen doe en de vuilnisbak maar niet vol komt. We kopen alleen maar pure producten en maken veel dingen zelf. Het is een fijne manier van leven en ik raad het iedereen aan om het zelf ook te proberen!’