Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: SLPUHE

ONLINE lezing: Hoe werken puberhersenen?

ONLINE lezing: Hoe werken puberhersenen?
Cursuscode: SLPUHE

De puberteit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen. Voor pubers zelf, maar ook voor hun ouders. Wil je meer informatie over de ontwikkeling van puberhersenen? En weten hoe je het beste kunt omgaan met pubergedrag? Leer meer over puberhersenen in ontwikkeling, via deze online lezing verzorgd door de Hersenstichting. 

Wat ga je doen?
Voorlichter Dieuwke Aberson van de Hersenstichting geeft tijdens de online lezing Puberhersenen in ontwikkeling meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers.
Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. De volledige ontwikkeling van de hersenen is een intensief proces dat al ver voor de geboorte begint en doorloopt tot tenminste het 25e levensjaar. In de puberteit maakt die ontwikkeling een cruciale fase door. In deze fase is de communicatie tussen verschillende hersengebieden nog niet in balans. Bovendien verandert hun slaappatroon, ook als gevolg van de ontwikkeling van hun hersenen. Daarbij zijn er verschillende hersenaandoeningen die juist in de puberteit tot uiting kunnen komen.

Je krijgt praktische tips die kunnen helpen en ondersteunen. De avond is interessant voor zowel ouders als docenten en vindt plaats via het (gratis) online platform Zoom. Het is handig om Zoom vooraf op je computer te installeren via https://zoom.us/download of start circa 15 minuten voor de lezing de bijeenkomst op via de toegezonden link, zodat het automatisch kan installeren en je gereed bent zodra de lezing start.

Woensdag 31 maart 2021
1 lezing van 1 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 5,00
Mw. (Dieuwke) Aberson

Voor een optimale online bijeenkomst is het handig om een koptelefoon met microfoon aan te sluiten op je laptop/pc of smartphone. Uiteraard werken oordopjes van bijvoorbeeld een telefoon (bij voorkeur met microfoon) ook. Dit scheelt enorm in het vermijden van onnodige achtergrondgeluiden.

19:30 - 20:30
Locatie: Vanuit uw eigen huis (klik hier voor de adresgegevens)
(Dieuwke) Aberson
(Dieuwke) Aberson