Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: SLDUHU

Workshop: DIY duurzame huismiddelen

Workshop: DIY duurzame huismiddelen
Cursuscode: SLDUHU

Wist je dat je een hoop huismiddelen zelf kan maken? In deze workshop leer je recepten voor dertig handige én duurzame huis-, tuin- en keukenmiddelen. Duurzaam leven wordt meer en meer belangrijk. CO2 in de lucht, plastic in de oceanen, meer afval dan mensen en het lijkt alleen maar erger te worden. Tijd om een stap te nemen naar een duurzamere toekomst.

Wat ga je doen?
Verpakkingen van wasmiddelen, douchegel, shampoo, schoonmaakmiddelen en meer; we gooien in Nederland jaarlijks gigantisch veel kilo’s plastic weg. En dat terwijl het eigenlijk erg makkelijk en ook nog eens stukken goedkoper is om zelf dit soort huismiddelen thuis te maken. In deze workshop leer je hoe je duurzaam je huis, je was en je tuin schoon kan krijgen en je lichaam kan verzorgen.

Je krijgt meer inzicht in de ingrediënten van alledaagse producten, van schoonmaakmiddelen tot huidverzorging. Ook leer je hoe je op een veilige en niet-giftige manier deze producten zelf kan maken, waar je op moet letten bij het mengen van verschillende ingrediënten, en hoe je je zelfgemaakte producten goed kan bewaren.
Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een stel nieuwe huismiddelen én een receptenboekje om de rest van de 30 producten zelf te maken.

Donderdag 29 oktober 2020
1 les van 3 uur aanvangstijd 13:30
Prijs: € 35,00 plus € 9,00 materiaalkosten te betalen tijdens de les.
Dhr. G. (Gregor) Falkenhagen (Studio Namenia)

Breng voor deze workshop enkele oude verpakkingen van schoonmaakmiddelen mee (zo als lege plastic flessen, glazen potten en meer). We kijken samen, of je deze verpakkingen kan hergebruiken en zo niet dan krijg je passende verpakkingen voor de workshop.

13:30 - 16:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
G. (Gregor) Falkenhagen (Studio Namenia)
G. (Gregor) Falkenhagen (Studio Namenia)
Gregor Falkenhagen heeft een grote passie voor duurzame producten dankzij zijn achtergrond in de kledingindustrie. Zelf heeft hij veel ervaring met het maken van duurzame huismiddelen om je huis schoon en fris te houden, met veel aandacht voor het milieu. Zijn passie en kennis deelt hij graag tijdens zijn workshops.