Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TLDUOP1

Opfriscursus Duits

Opfriscursus Duits
Cursuscode: TLDUOP1

Spreek jij de taal van onze Oosterburen al een beetje, maar kun je wel een opfrisser gebruiken? Of ben je beginner en wil je de taal leren? Doe dan mee met deze opfriscursus Duits!

Wat ga je doen?
De Duitse taal is voor veel Nederlanders van steeds groter belang. Zowel zakelijk, maar ook om je verstaanbaar te maken wanneer je een bezoekje brengt aan een Duitstalig land. Misschien ga jij weleens op wintersport of doe jij weleens je boodschappen in Duitsland. Hoe handig is het als jij dan in het Duits kan communiceren?!
Deze cursus biedt de mogelijkheid om het Duits dat je vroeger op middelbaar niveau hebt gehad weer op te halen, maar omdat de cursus weer vanaf de basis begint is deze ook geschikt voor beginners. Er wordt gewerkt aan de Duitse grammatica, spelling, het uitbreiden van de woordenschat en natuurlijk vooral het spreken van de taal!

Woensdag 26 januari 2022
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 163,00
Mw. I. (Ilse) Figlarz

Materiaalkosten 10 euro te betalen aan de docent. (Er wordt gewerkt met eigen cursusmateriaal)

19:00 - 21:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
I. (Ilse) Figlarz
I. (Ilse) Figlarz
“Mijn naam is Ilse Figlarz. Ik geef sinds 2014 les bij de Volksuniversiteit en nu bij de Bibliotheek. Mijn roots liggen in Duitsland; mijn grootouders van mijn moeders kant komen uit Duitsland. Na de middelbare school (gymnasium) ben ik voor een aantal jaren naar Duitsland verhuisd om daar te werken in het bedrijfsleven. Ik kan van mijzelf zeggen dat ik native speaker ben. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt (vertegenwoordiging van Duitse en Zwitserse bedrijven) heb ik in 2010 de stoute schoenen aangetrokken om mijn droom te verwezenlijken: Duitse les geven. Ik wil iedereen enthousiasmeren voor deze taal, die op de onze lijkt maar toch ook heel anders is - denk aan de naamvallen! Het is zeker nodig om ook de grammatica te beheersen om goed Duits te kunnen spreken en schrijven. Of je nu Duits op vakantie spreekt of voor het bedrijf nodig hebt, aan mij de taak om je deze taal zo goed mogelijk te leren!”