Geen bestellingen
Cursuscode: TLJUKO

Nederland Leest lezing: Judith Koelemeijer

Cursuscode: TLJUKO

Judith Koelemeijer, de auteur van de bestseller 'Het zwijgen van Maria Zachea', bezoekt op 21 november Bibliotheek Veenendaal in De Cultuurfabriek tijdens Nederland Leest.

Nederland Leest 2020: Één boek, duizend gesprekken
Elk jaar in november vindt Nederland Leest plaats - de grootste boekenclub van Nederland. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer. Elke familie heeft zijn verhalen. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijg je in november cadeau van de bibliotheek.

Het zwijgen van Maria Zachea
Een oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Zaterdag 21 november 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Mw. (Judith) Koelemeiijer
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Judith) Koelemeiijer
Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met ‘Het zwijgen van Maria Zachea’, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, ‘Anna Boom’ en het autobiografische ‘Hemelvaart’, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum. Judith Koelemeijer woont in Amsterdam met haar man en twee kinderen.