Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CGSTAM2

Stamboomonderzoek: waar kom jij vandaan?

Stamboomonderzoek: waar kom jij vandaan?
Cursuscode: CGSTAM2

Wie waren je overgrootouders of verdere voorouders? Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Welke rol hebben zij gespeeld in onze maatschappij? We weten vaak niet veel van onze familiegeschiedenis, maar het is heel goed mogelijk om die zelf uit te zoeken. Bijna iedereen zal ontdekken dat er bij zijn of haar voorouders opvallende personen zijn - misschien niet wereldberoemd, maar wel interessant.

Wat ga je doen?
De speurtocht naar onze voorouders en hun geschiedenis is een gezellige en boeiende hobby. Je hebt hiervoor geen bijzondere kennis nodig heeft, alleen maar wat tijd.
In een cursus van vier ochtenden leer je hoe je je stamboom kunt uitzoeken. Er wordt speciaal aandacht gegeven aan het gebruik van het internet om snel al veel voorouders op te sporen. Ook zal worden uitgelegd hoe je hierbij handig gebruik kunt maken van een speciaal computerprogramma. De vierde les bestaat uit een bezoek aan het gemeentearchief in Veenendaal. De datum voor dit bezoek wordt met de groep afgestemd.

Vrijdag 10 februari 2023
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Dhr. J.W. (Willem) van Maren
10:00 - 12:00
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
J.W. (Willem) van Maren
J.W. (Willem) van Maren
Willem van Maren heeft na een loopbaan als topograaf een studie Cultuurwetenschappen afgerond met een doctoraal scriptie over een Utrechtse familie in de middeleeuwen. Hij heeft tientallen jaren ervaring met genealogisch onderzoek. Hij zag al heel vroeg de mogelijkheden en voordelen van het gebruik van digitale middelen bij stamboomonderzoek. Verder is hij achttien jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Amersfoort. Hij is actief op het gebied van regionaal historisch onderzoek.