Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCSCHILJ2

Chinees en Japans schilderen

Chinees en Japans schilderen
Cursuscode: KCSCHILJ2

Heb jij behoefte aan ontspanning en ben je graag creatief bezig? Dan is deze cursus iets voor jou! De Chinese en Japanse schilderkunst hebben een lange geschiedenis. In beide vormen wordt geschilderd met speciale penselen, inkt en verf, op rijstpapier of op zijde. Benadrukt worden poëzie, eenvoud en in de weergave simplificeren tot de essentie. In deze cursus wordt een meditatieve manier van schilderen gebruikt. Voor mediteren is geen talent vereist. In principe kan iedereen het beoefenen.

Wat ga je doen?
De basis van de Chinese en Japanse schilderkunst ligt bij de Chinese kalligrafie. Door de eeuwen heen zijn er in China allerlei schilderstijlen ontstaan, zowel in monochroom inkt-schilderen als in het kleurrijke contour schilderen. Benadrukt worden poëzie, eenvoud en in de weergave simplificeren tot de essentie. Bron van het Japanse penseel-schilderen is de Chinese inktschrijfkunst van kalligrafie. De bekende Japanse Sumi-E, is schilderen met zwarte inkt. In deze cursus wordt een meditatieve manier van schilderen gebruikt. Voor mediteren is geen talent vereist. In principe kan iedereen het beoefenen.

De kunstzinnige vorm van het klassieke Zen-schilderen, poëtische kalligrafie tot het hedendaagse moderne kunst uit China en Japan is fascinerend om te beoefenen. Ontdek het allemaal tijdens deze cursus. De cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. De werkwijze is gebaseerd op eigen vrije ontwikkeling.

Maandag 6 februari 2023
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 186,00
Mw. R. (Ruomei) Tan

Materiaalkosten zijn aan te schaffen via de docent. Een beginnerspakket kost circa € 77,00 plus een huiswerkmap € 9,00 te betalen aan de docent. Gebruik van eigen materialen voor gevorderden is ook mogelijk. De docent neemt voor aanvang van de cursus contact op met de cursisten over de materialen.

09:30 - 11:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R. (Ruomei) Tan
R. (Ruomei) Tan
Ruomei Tan is geboren en opgegroeid in Beijing China. Van jongs af aan kreeg ze les in klassieke Chinese en westerse teken- en schildertechniek van beroemde Chinese schilders. In 1988 is ze afgestudeerd aan de Rietveld Academie. Inmiddels heeft ze 27 jaar werkervaring als docente Chinese taal en tekenen/schilderen.