Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TLDUA11

Duits A1 (deel 1)

Duits A1 (deel 1)
Cursuscode: TLDUA11

Omdat je wel eens in een Duitstalig land op vakantie gaat. Of om beter met Duitse klanten te kunnen communiceren. Een cursus Duits is altijd een goed idee en het mooie is: iedereen kan Duits leren!

Wat ga je doen?
De cursus Duits A1: deel 1 is bedoeld voor beginners: als je nog geen (of heel weinig) kennis hebben van de Duitse taal en het dus ook niet spreekt. Tijdens de lessen komen er allerlei praktische situaties aan de orde.
De rode draad door de cursus is dat je aan de hand van diverse thema’s oefent met Duits luisteren, lezen, schrijven en spreken. Grammatica en uitspraak is belangrijk onderdeel daarvan. Houd er rekening mee dat je huiswerk krijgt.

Er wordt toegewerkt naar niveau A1 van het ERK (Europees Referentiekader), in de vervolgcursus (Duits A1: deel 2) ga je hiermee verder.

Woensdag 28 september 2022
20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 249,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. I. (Ilse) Figlarz

Materiaalkosten 10 euro te betalen aan de docent. (Er wordt gewerkt met eigen cursusmateriaal)

19:00 - 20:30
Locatie: De Cultuurfabriek (klik hier voor de adresgegevens)
I. (Ilse) Figlarz
I. (Ilse) Figlarz
“Mijn naam is Ilse Figlarz. Ik geef sinds 2014 les bij de Volksuniversiteit en nu bij de Bibliotheek. Mijn roots liggen in Duitsland; mijn grootouders van mijn moeders kant komen uit Duitsland. Na de middelbare school (gymnasium) ben ik voor een aantal jaren naar Duitsland verhuisd om daar te werken in het bedrijfsleven. Ik kan van mijzelf zeggen dat ik native speaker ben. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt (vertegenwoordiging van Duitse en Zwitserse bedrijven) heb ik in 2010 de stoute schoenen aangetrokken om mijn droom te verwezenlijken: Duitse les geven. Ik wil iedereen enthousiasmeren voor deze taal, die op de onze lijkt maar toch ook heel anders is - denk aan de naamvallen! Het is zeker nodig om ook de grammatica te beheersen om goed Duits te kunnen spreken en schrijven. Of je nu Duits op vakantie spreekt of voor het bedrijf nodig hebt, aan mij de taak om je deze taal zo goed mogelijk te leren!”